29 aug 2017

Video på Linkedin – Ny feature!

Facebook, Instagram og Snapchat har haft det længe: Muligheden for at optage og uploade video til din personlige profil her og nu. Det har du ikke kunnet gøre på din LinkedIn profil lige indtil nu. LinkedIn er nemlig begyndt at udrulle en ny videofunktion via deres mobilapp.

I modsætning til Facebook, hvor video fungerer fantastisk, har video på LinkedIn indtil nu været en halvsløj oplevelse. Du har som sådan sagtens kunnet få vist videoer på LinkedIn rent teknisk set, men kun hvis videoerne er tilgængelige på YouTube eller Vimeo.

Så hvis du selv optog en video, skulle du først bruge kræfter på at optage selve videoen på din smartphone, dernæst uploade den særskilt til YouTube med tilhørende indstillinger, for så til sidst at kunne dele videoen på LinkedIn. Det er hverken intuitivt eller effektivt. Men det er heldigvis en saga blot med LinkedIns nye videofunktion.

Sådan får du video på LinkedIn

Det er nu gjort utroligt nemt at få video på LinkedIn, og du har mulighed for både at optage en video her og nu eller uploade en tidligere optaget video. Det eneste at du skal gøre for at få gang i video på LinkedIn, er ved at klikke på kameraikonet i toppen af LinkedIn mobilapp’en.

 

Så snart du har klikket på kameraikonet kan du vælge om du vil uploade et foto, tage en video eller uploade en allerede optaget video. Husk at tilføje en god tekst til opslaget inden du publicerer det. Når du laver teksten, så tænk i hvilken målgruppe vil du tale til og hvad ønsker du at de skal gøre.

I første omgang er det kun iOS brugere, der kan optage video direkte og uploade som en statusopdatering, men mon ikke at Android udgaven snart følger trop.

Hvad skal du bruge video til på LinkedIn?

Nu er videofunktionen så langt om længe kommet vil LinkedIn, hvilket helt automatisk afstedkommer spørgsmålet: Hvad skal du så bruge video til på LinkedIn? Er det muligt for dig som individ at få noget værdifuldt ud af denne nye funktion på LinkedIns mobilapp?

Jeg ser LinkedIns nye videofunktion som et overflødighedshorn af muligheder, der i den grad understøtter hele social selling metoden, altså en måde til at skabe og dyrke relationer som en del af salgsprocessen. Samtidigt er det en uhyre stærk måde at arbejde med personlig branding på.

Video er ganske enkelt meget stærkere til at kommunikere med end et blogindlæg eller billede. Bevares, blogindlæg er fortsat en uhyre effektiv form for content, specielt i forhold til at tænkte Google-søgninger og SEO ind i det. Billeder er også en rigtig god måde at skabe stopeffekt i en statusopdatering og til at underbygge skriftlige budskaber.

 

Video kan så meget mere. Du kan i løbet af en video på bare 60 sekunder nå at kommunikere mere, end du kan i et blogindlæg på 10 sider. Samtidigt er videoformatet meget nemt at “konsumere” for din målgruppe. De kan “bare” kigge med og lytte til dine budskaber. Samtidigt er video et meget spændende og engagerende contentformat.

Så det er bare med at komme i gang med at lave video på LinkedIn 🙂

 

9 ting du eksempelvis kan bruge video til på LinkedIn

Jeg har lavet en liste med 9 ting, som du efter min mening kan bruge video til på LinkedIn.

  1. Videostatusopdateringer: I stedet for at lave en tekstbaseret statusopdatering på maksimalt 600 tegn, kan du i stedet lave en kort video om et tidsaktuelt emne. Det kan være en artikel eller et hot emne, som du refererer til. Husk at opfordre netværket til at smide en kommentar og derigennem skabe debat og engagement.
  2. “Livevideo”: Selv om LinkedIns videofunktion ikke fungerer på samme måde som Facebook Live, hvor du streamer direkte ud på Facebook, så kan du alligevel bruge LinkedIns videofunktion til at “filme” fra eksempelvis kundearrangementer, seminarer, kurser eller lignende. Det kan også være at du kunne lave et ekspertinterview med en keynote speaker.
  3. Ekspertvideoblogindlæg: Hvis du ikke synes at du har en lille journalist gemt i dig, så kan du med fordel bruge videofunktionen til at lave videoblogindlæg med. Her kan du lave længere videoer (typisk 3-4 minutter eller længere), hvor du går mere i dybden med et emne. Derigennem kan du udstille din viden og ekspertise.
  4. Tips og tricks videoer: Hvis du har et konkret tip eller trick som du gerne vil dele med dit netværk, er det nemt at lave en kort video på 30 sekunder og op til et par minutter.
  5. Supportvideoer: Hvis du regelmæssigt hører om det samme problem hos dine kunder, så kan du lave en kort supportvideo, som kommer med et forslag til løsning af problemet.
  6. Undervisningsvideoer: Denne kategori minder lidt om tip og tricks videoer og supportvideoer, men skal være orienteret mod direkte at fungere som undervisning. Her kan du eksempelvis filme fra et undervisningslokale eller dele et konkret element fra et kursus.
  7. Employer Branding videoer: Hvis I har eksempelvis et teambuildingarrangement eller en intern workshop, kan I via en video vise hvad det er at I skal lave og også eventuelle læringer som I har fået. Dermed kan du udstille hvordan det er at arbejde i jeres virksomhed, og derigennem tiltrække nye talenter.
  8. Video CV: Hvis/når du på et tidspunkt vil søge et nyt job, og det er noget som du kan være offentlig omkring, er den nye videofunktion også idéel at bruge som video CV. På den måde kan du fortælle dit netværk, at du er jobsøgende og har brug for deres hjælp til at få spredt dit video CV. I videoen kan du sætte ansigt og ord på dig som person på en meget levende måde. Husk “Call To Action” med oplysninger om, hvordan virksomheder kan komme i kontakt med dig.
  9. Jobopslag og velkommen til en ny medarbejder videoer: Når I har brug for at ansætte en ny medarbejder, så lav jobopslaget via LinkedIns videofunktion. Fortæl hvad det er for en person du/I er på udkig efter, og hvilke kvalifikationer og baggrund som vedkommende skal have. Det kunne også være, at du skulle lave en slags gennemgang af jobbet og eventuelt lade den fratrædende medarbejder være med og forklare. Husk “Call To Action” med oplysninger om, hvor man kan søge stillingen, og at du fortsat kan skrive en tekst som supplement til selve videoen. Når den nye medarbejder så tiltræder kan du bruge LinkedIn videofunktionen til at sige velkommen til personen, og bruge lejligheden til at præsentere vedkommende.